همه چیز درباره پرینتر سه بعدی
پرینتر سه بعدی یکی از روش های ساخت و تولید است که از لحاظ نحوه ساخت قطعه می توان آن را ترکیبی از روش تزریق پلاستیک و CNC در نظر گرفت.
پرینترهای سه بعدی برای برطرف کردن مشکلات cnc بوجود آمده اند. ولی به دلیل کارآیی بسیاری که داشته اند در سال های اخیر به خصوص از سال 2011 به بعد مورد استقبال بسیاری از صنایع دیگر شده اند.
روش کار پرینتر سه بعدی به صورت لایه به لایه و افزایشی است.بدین صورت که متریال ( فیلامنت ) به صورت لایه به لایه و به مقدار مشخص که در اکثر روش ها به اندازه هایی در مقیاس میکرون می باشد ( 5 تا 400 میکرون بسته به نوع دستگاه و تکنولوژی پرینت )بر روی هم قرار داده می شوند.
با شکل گیری هر لایه ، لایه بعدی بر روی آن قرار می گیرد و تا شکل گیری آخرین لایه این مکانیزم ادامه می یابد و چون تحت تاثیر دما لایه ها بر روی هم قرار می گیرد یک جوش قوی بین قطعات ایجاد می شود و سبب شده قطعه کار ساخته شده استحکام لازم را داشته باشد.
به علت تفاوت قیمت بیش از اندازه پرینتر های سه بعدی با دستگاه های cnc اکثر مهندسینی که قصد دارند دستگاه تهیه کنند ترجیح می دهند پرینتر سه بعدی تهیه کنند.
اما در مواردی که قصد دارند قطعه را از طریق خدمات تولید کنند متناسب با نوع متریال در برخی موارد هزینه خدمات cnc ارزانتر و در برخی موارد خدمات پرینت سه بعدی ارزان تر می باشد.
تولید فیلامنت
مهمترین قسمت در پرینت سه بعدی انتخاب درست فیلامنت می باشد.
در انتخاب نوع فیلامنت پرینت سه بعدی عوامل متعددی دخیل هستند که شما با توجه به نوع فعالیت و نیازتون از قطعه پرینت شده فیلامنت مورد نظر را انتخاب می کنید.این موارد شامل استحکام، انعطاف پذیری،دقت قطعه خروجی،نقطه ذوب ( برای عملیات بعد پرینت) ، پرداخت و رنگ پذیری می باشد.
ساخت قالب سیلیکون در ابعاد متفاوت
یکی دیگر از روش های تولید تیراژی قطعات قالب سیلیکون می باشد که روشی شبیه به سایر روش های قالب سازی دارد ومتریال تولیدی می تواند رزین ،پلاستیک ،بتن و…باشد.
ولی اصولا برای تیراژ پایین معمولا از پرینتر سه بعدی استفاده می شود .برای تیراژ های متوسط از قالب سیلیکون وبرای تیراژهای بالای چند هزار عدد از قالب تزریق پلاستیک .
برای عمل قالب گیری و درآوردن شکل دلخواه برای مصارف کوناگون، از رزین سیلیکون استفاده می گردد. انواع مختلف رزین سیلیکون در بازار موجود است که یکی از معروفترین آنها رزین سیلیکون 2PTV میباشد.
به دلیل انعطاف پذیری ودوام بالای قالب سیلیکونی، درموارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. نکته قابل توجه این است که هرچه سطح داخلی قالب ها، براق تر وشفاف تر باشد،برای مصارف هنری از جمله ساخت زیورآلات رزینی استفاده می شود.
هرچه سیلیکون غیر شفاف تر و سخت تر باشد، برای مصارفی همچون تست بتن در آزمایشگاه های عمران و یا ساخت صابون مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی بهترین شرکت مهندسی جهت ساخت و طراحی تجهیزات استادیوم با پرینتر سه بعدی
شرکت آرلی با در اختیار داشتن پرینترهای حرفه ای آمریکایی و اروپایی آماده ارائه خدمات نمونه سازی سریع،طراحی صنعتی به همه صنایع نظامی ،پزشکی ،مهندسی و ….. با انواع متریال صنعتی می باشد.
هنر ما ساخت انواع پرینتر های fdm،dlp و sla به صورت پروژه ای برای صنعتگران است.
- ۰۰/۰۷/۲۲